Turnkring Moedig en Vrij

WK Wielrennen

Op 24, 25 en 26 september passeert het WK Wielrennen door Mechelen. Zowel op zaterdag als op zondag heeft dit bepaalde consequenties voor onze lessen. Op de volgende tijdstippen wordt het parcour dat de renners zullen afleggen volledig afgesloten voor alle verkeer:

Tijdens deze momenten wordt de stad als het ware in 2 delen verdeeld: een deel ten noorden van het parcour en een deel ten zuiden van het parcour (parcour = rode lijn). Onze sportaccomodaties “De Nekker” en “Gymnopolis” liggen in het noordelijke gedeelte en sporthal “IHAM” bevindt zich in het zuidelijke deel.

Wie met de wagen van noord naar zuid wil (of omgekeerd) zal tijdens bovenvermelde tijdstippen een hele omweg moeten maken. Wie te voet of met de fiets is, zal op bepaalde plaatsen het parcour kunnen oversteken. Hiervoor zal je de instructies van de aanwezige agenten moeten opvolgen. Meer details over de routes vind je hieronder.Met de fiets of te voet


Wie zich te voet of met de fiets verplaatst, zal de mogelijkheid hebben om op bepaalde punten het parcour over te steken. Er zal onder andere een oversteekplaats zijn als je van de Zandpoortvest naar Nekkerspoel wil gaan en als je van de McDonalds richting Liersesteenweg wil gaan. Volg ten allen tijdens de instructies van de aanwezige agenten.

Oversteekplaats NekkerspoelOversteekplaats McDonalds

Je kan ook kiezen om via “de sluizen” te rijden. Deze weg loopt langs de Dijle en is enkel met de fiets of te voet toegankelijk. Je kan hier geraken door op de Zandpoortvest, rechts van de gebouwen van de hogeschool Thomas Moore (ter hoogte van de uitgang van de Kruidtuin) langs de rechterkant van de Dijle naar beneden onder de spoorwegbrug te rijden. Aan de sluizen moet je links oversteken en kan je zo richting De Nekker of Gymnopolis gaan.

Wie van De Nekker naar Gymnopolis wil (of andersom), rijdt best via de cinema, de schaatsbaan en dan langs de Dijle naar de Lakenmakersstraat (zie paarse lijnen op het plannetje hierboven). Zo rij je onder het parcour op de N15 door.Met de wagen


Met de wagen zal je op de momenten dat het parcour volledig is afgesloten een hele omweg moeten maken. Er zijn 2 manieren om om van zuid naar noord te gaan: Op die manier rij je (letterlijk) over het parcour via de brug over de Antwerpsesteenweg. Nadien kan je kiezen om via de Liersesteenweg terug richting Mechelen te rijden en zo verder naar Nekkerspoel (1), al verwachten we dat er veel file gaat zijn op de Liersesteenweg. Een andere mogelijkheid is om door te rijden op de R6, de afslag “Pasbrug” te nemen en via de Mechelsesteenweg en de Grote Nieuwendijkstraat richting Nekkerspoel te rijden (2). Van daaruit kan je dan verder naar De Nekker of Gymnopolis (meer info hierover vind je hieronder).

Uiteraard kan je dit ook in omgekeerde richting doen als je van het noorden naar de IHAM moet. Eens je in het zuidelijke deel bent, kan je op een redelijk normale manier naar de IHAM rijden.


De Nekker met de auto
Tijdens bovenvernoemde uren is De Nekker met de auto enkel bereikbaar via een alternatieve route. Deze loopt via de Lakenmakersstraat en het Dijlepad, waar ze tijdelijk de paaltjes hebben weg gehaald:

→ Nekkerspoel → Lakenmakersstraat → Nekkerspoel-Borcht (Dijlepad) de brug onder door → direct na de brug links naar boven de berg omhoog (richting Douaneplein) → De Nekker


Gymnopolis met de auto
Tijdens bovenvernoemde uren is Gymnopolis enkel bereikbaar via een alternatieve route. Deze loopt via de Lakenmakersstraat:

→ Nekkerspoel → Lakenmakersstraat → Mechelsbroekstraat → Gymnopolis

Opgelet: je mag deze route via de Lakenmakersstraat enkel en alleen gebruiken tijdens de bovenvermelde uren. Enkel tijdens deze momenten zal de camera die het sluipverkeer registreert en beboet, uitgeschakeld worden. Buiten de bovenvermelde uren moet je gewoon terug via de N15 (De Nekker) en de brandweer komen.Impact op onze groepen


Deze info is vooral belangrijk voor volgende groepen:
AfdelingZaalDagUurImpact bij afzettenImpact bij ophalen
Tumbling BGymnopoliszaterdag09:30u - 11:00uNeenJa
Tumbling 1Gymnopoliszaterdag11:00u - 12:00uJaJa
Tumbling 2Gymnopoliszaterdag12:00u - 13:30uJaJa
Tumbling 3Gymnopoliszaterdag13:30u - 15:00uJaNeen
MinilotjesDe Nekkerzaterdag10:45u - 11:45uNeenJa
RG 1IHAMzondag09:30u - 10:30uJaJa
RG 2IHAMzondag10:30u - 12:00uJaJa
RG 3IHAMzaterdag09:30u - 11:00uNeenJa
RG 4IHAMzaterdag11:00u - 13:00uJaJa

Opmerking: Acro 2 en Gedans geven geen les dit weekend.Downloads

Wie graag deze info download in een handig PDF bestand, kan hier klikken.